Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nur ÜNDEY KALPAKLIOĞLU Gastronomi Turizmi Derneği

27.11.2018

Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nur ÜNDEY KALPAKLIOĞLU, Haliç Üniversitesi, Gastronomi Turizmi Derneği ve İntema Yaşam'ın işbirliğiyle sürdürecekleri Gastronomi Eğitimlerine ilişkin 22 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilen Tanıtım Toplantısı ve Basın Lansmanına katılım sağlamıştır.

Haliç Üniversitesi, Gastronomi Turizmi Derneği ve İntema Yaşam'ın işbirliğiyle sürdürecekleri Gastronomi eğitimleri Ocak 2019'da başlıyor. 22 Kasım Perşembe akşamı gerçekleştirilen Tanıtım Toplantısı ve Basın Lansmanı Vali Yardımcısı İsmail GÜLTEKİN, Adalar Kaymakamı Mustafa AYHAN'ın yanı sıra Gastronomi Turizmi Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Eczacıbaşı Holding Yöneticileri, Üniversitemizi temsilen İşletme Fakültesi Senato Üyesi Prof.Dr. Mahmut Celal BARLA ve Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nur ÜNDEY KALPAKLIOĞLU katılımıyla gerçekleştirilmiştir.  Eğitimler, hızla büyüyen ev dışı yiyecek ve içecek sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman sıkıntısını gidermeyi, eleman kalitesini yükseltmeyi UNESCO tarafından "Gastro Kent" ilan edilen Gaziantep ve Hatay'dan sonra her biri kendine özgü yöresel lezzetlerden oluşan Türk mutfak kültürüne artan ilgiyi karşılamayı ve bilinç oluşturmayı hedefliyor. Kanyon Alışveriş Merkezi  İntema Yaşam'da gerçekleşecek eğitimler her biri kendi alanında uzman ve usta şefler tarafından verilecek. Türk ve Dünya mutfaklarının incelikleri, püf noktaları uygulamalı olarak anlatılacak. Ayrıca  Kahve yapmanın ve sunmanın hünerlerini sergileyen Barista ve servis elemanı kalitesi artırmayı hedefleyen 40 saatlik uzmanlık eğitimlerin yanı sıra kısa workshopların da bulunacağı programların detayları web sayfamızda yayınlanacak.